perjantai 4. kesäkuuta 2010

Aamuauringosta tienpäälle


Tulisi jo se loma (vielä 12 työpäivää). Ehtisi nauttia aamukahvista aurinkoisella takapihalla ja kuunnella lintujenlaulua. Tänä vuonna odotan erityisesti kesälomaa. Viime syksyn työpaikanvaihto ja viime kesän muutto ja monet uudet asiat työvuoden aikana on verottanut sen verran, että nyt on aivan ihana jäädä lomalle nauttimaan kiireettömistä aamuista. Ennen sitä pitää kuitenkin pakertaa vielä muutama viikko töissä.

Tänään olisi suuntana anoppila ja huomenna yhdet lakkiaiset. Vaikka viikonlopussa onkin ohjelmaa, tuntuu se silti rauhoittavalta. Anoppila sijaitsee melkein maalla, jossa ihmisiä on koko kunnassa yhtä paljon, kun täällä yhdellä asuinalueella. No ei nyt ihan, mutta melkeen.

Edellisellä kerralla (äitienpäivän aikaan) anoppilavierailulla kohtasin tämän pienen kaverin. Kurkki grillin läheisyydessä kolostansa ja kuvauksesta huolimatta pysytteli rohkeana näköetäisyydellä. Tällaiset pienet sulostuttajat saavat aikaan halun viettää aikaa maaseudulla.

Kaikilla on aina lomasuunnitelmia. Niin minullakin. Ajattelin tähän kaikkien nähtäväksi listata muutaman lomatekemisen, jotta ne sitten tulisi hoidettua (täytynee aina raportoida etenemisestä).

 • Nauti aamukahvi takapihalla -OK
 • Pese ikkunat/ vaihda verhot (pakko olla jotain ikäviäkin hommia)
 • Neulo kummitytön mekko valmiiksi
 • Tee liivimekkoja ja myy ainakin muutama -OK
 • Pese sauna
 • Käy nauttimassa kesäisestä harjumaisemasta lähimetsässä
 • Käy retkellä
 • Heitä vähän tikkaa -OK
 • Leivo herkkuja -OK
 • Kokeile jotain uutta reseptiä keittiössä -OK
 • Nää ystäviä, joiden kanssa on tullut vietettyä aivan liian vähän aikaa
 • Nauti kiireettömyydestä ja unohda työt -OK
 • Pese itse ainakin yksi matto läheisellä matonpesupaikalla
 • ja sadepäivän varalle, katso digiboxilta hömppäviihdettä
(listaa päivitetty 2.7. vielä on onneksi lomaakin jäljellä, että ehtii nuo ikävämmätkin hommat hoitaa)

Eiköhän ne riitä, alkuunsa. Ei kyllä ollenkaan paha lista, kun aikaa tuon kaiken tekemiseen on liki 5 viikkoa. Mutta ensin on jaksettava nämä viimeiset työpäivät, joten lähdenkin tästä poistamaan yhden päivän loman tieltä. Töihin siis. (Laitan kuitenkin kuvan, joka antaa lisäpuhtia lomanodotukseen. Keväinen kakku, säilykepersikkaa hyytelöseoksessa ja persikka lastensosetta kuorrutteessa. Oli ihanan raikas kokeilu.)

4 kommenttia:

 1. Todella ihanan näköinen tuo kuva sinun blogisi etusivulla!

  Sinä olet ilmeisesti töissä päiväkodissa? Missä päin asustelet, jos saa kysyä? Minäkin olen lastentarhanopettaja. Onko sinulla omia lapsia?

  Tuo sinun kesälistasi on tosi mukavan kuuloinen. Ihania asioita olet liittänyt siihen. Minullakin olisi ikkunanpesu vielä edessä. Odottelin siitepölykauden loppua.

  VastaaPoista
 2. Töitä teen päivä- ja iltapäiväkerhoissa. On siis monen ikäisiä lapsia ja aikuisia kerhoissa viikoittain. Omia lapsia ei vielä toistaiseksi ole, toivottavasti kuitenkin joskus.

  Kesälistaan voisin lisätä ensimmäiseksi "Nuku ainakin muutama päivä" Sen verran alkaa olemaan väsähtänyt olo. Mutta enää 9 työpäivää ennen loman alkua.

  VastaaPoista
 3. Niin juu ja Kangasalla asustellaan.

  VastaaPoista
 4. Siis vedätkö sekä lasten että aikuisten (vanhusten) kerhoja? Minä olen joskus aikaisemmin vetänyt alle kouluikäisten aamupäiväkerhoja ja koululaisten iltapäiväkerhoja sekä perhekahvilaa. Muuten etupäässä kuitenkin päiväkodissa. Tosin nyt kotiäitinä, kun on niin pienet lapset.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.