sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Aurinkoa ja pihapuuhia

Jo toinen kiireetön vapaapäivä peräkkäin, tähän voisi tottua. No ehkä huomenna alkavalla lomalla ehtiikin sitten viettää tällaisia päiviä useasti. Mutta ennen sitä on käytävä kääntymässä töissä. Kaikenlaisia "taustahommia" olisi tehtävä, jotta voi elokuussa taas aloittaa kerhoilun. Kiireetön päivä huominenkin on, kun saa ihan rauhallisessa tahdissa tehdä sen mitä ehtii.


Tänään sain vihdoinkin tuon takapihan taas siistittyä, kun aurinko jo heti aamusta tervehti pilven takaa. Muutamia kukkasia pelastin pöydälle ennen nurmikonleikkuuta. Tuosta keltaisesta kukasta tykkään kovasti ja sitä kasvaa tuolla takapihalla aika runsaasti. Hiukan oli niitä säästettävä pihanreunaan, vaikka normaalisti ajan puskien väleistäkin kaiken matalaksi. Näyttävät minusta vähän niin kuin auringon pilkuilta vihreän nurmikon seassa.

Nämä pikku-ankat ovat tulleet mukaani jo kauan sitten eräästä "romukaupasta", jota ei enää ole. Ne oikein halusivat tulla juuri minun pihalleni ja kun niitä oli kaupan hyllyssä vain kaksi en tohtinut erottaa niitä. Myyjä silloin varoitteli etteivät ne kestä pakkasta, mutta nuopa ovat olleet säiden armoilla jo ainakin 7 vuotta. Ja hyvin ovat kestäneet. Näistä en luovu, kun vieläkin ne jaksavat hymyilyttää ja piristävät pihaa.

Siskoni (niitä minulla on kaksi, isompi ja pienenpi) innoittamana pesin tänään koneellisen "keisarin uusia vaatteita", eli pelkän pesukoneen, sain myös taas ommeltua kaksi pikkuista mekkoa ja suurennettua ja kutistettua kaavoja. Nyt voin jatkossa tehdä mekkoja useampia kokoja. Tälle päivälle suunnittelemani siivoilu taisi siirtyä huomiselle, tai sitten lomalle. Ei sitä kaikkea ehdi kiireettömänäkään päivänä. Miehen saan huomenna illalla kotiin, onkin tässä jo ollut ikävä.

1 kommentti:

  1. Kauniit asetelmat koristavat pihaasi, emaliastioissa on kiva pitää kukkia.

    Oikein mukavaa juhannusviikkoa sinne Pirkanmaalle.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.