sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen askarteluvinkki

Maalla vietetystä viikonlopusta on nyt muistona ainakin hetken aikaa tukala olo, tuli sitten herkuteltua oikein kunnolla. Miehen kummitytön lakkiaisjuhlissa oli monenmoisia herkkuja ja sitten vielä iltasella istuttiin iltaa ystävien luona grilliherkkujen ja köyhien ritareiden kanssa. No, jospa nyt ei hetkeen tarvitsisi herkutella.

Kuten jo aiemmin kerroin, työpäiväni kuluvat pääosin askarrellen ja laulellen, ajattelin tässä blogissanikin jakaa muutamia ideoita pienten (joskus vähän isompienkin) lasten kanssa puuhailtavaksi. Melko usein kuvaan lasten töitä, kun ne ovat valmistuneet, myöhempää käyttöä varten ideoiksi ja muillekin tarvitseville avuksi. Taannoin perustin facebookkiin ryhmän johon innostuneet saavat jakaa ideoitaan ja voivat sieltä saada helpotusta työnsuunnitteluun. Ajatuksenani oli tutuille "kolleegoille" jakaa noita omia ideoita, jos vaikka nyt olisi muutama kymmenen ihmistä liittynyt. Tällä hetkellä ryhmässä on n. 9600 henkeä ja ideoita ja kuvia on satoja. Nähtävästi oli siis todella tarpeellinen ryhmä.

Esittelen nyt tässä yhden askarteluprojektin, jonka työstäminen erilaisilla tekniikoilla kesti muutamia viikkoja. Pienimmät tekijöistä olivat vajaan 3,5 vuoden ikäisiä ja vanhin juuri 6 vuotta täyttänyt. Aiheena projektissa oli meillä luomiskertomus.

Homma alkoi taivaan maalaamisesta. Laveerasimme vesiväripaperin siniseksi ja liimasimme sen tukevammalle paperille "kehyksiin".

Seuraavaksi revimme ja liimasimme eri sävyisistä vihreistä papereista ruohoa paperin alareunaan.

Lintu tuli sormiväreillä painetusta kädenjäljestä.

Aurinko leikattiin keltaisesta kartongista ja peiteltiin silkkipaperisutturoilla.

Kirjaimellisesti tikku-ukko kuvaa ihmistä... Ylläri ;D


Lopuksi askartelin jokaisen lapsen työhön tällaisen päästäisen/hiiren kevätjuhla yllätykseksi. Työt olivat sitten kerhon kevätjuhlassa näyttelyssä (siitäkin on kuva, mutta se taitaa olla vielä puhelimen kätköissä). Töistä tuli aivan ihania ja jokaiselle lapselle aivan omanlaisensa ja lapset (erityisesti minä) tykkäsivät kovasti niiden tekemisestä.

2 kommenttia:

  1. Hih! Minäkin olen liittynyt sinun facebook ryhmääsi! Siis jo aiemmin. Sieltäkö sinä minun blogin löysit?

    VastaaPoista
  2. Sieltäpä hyvinkin löysin. Mukavaa, että olet ryhmässä ja nyt myös täällä lukijana.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.