lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kuninkaallisen hääpäivän touhuja


Tänään olen ottanut varaslähdön lomaan ja tehnyt kaikkea mukavaa, mutta ennen kaikkea nauttinut vapaapäivän kiireettömyydestä.


Päivän kirppisretkelläni ensimmäinen silmiini osunut ostos oli tämä Liisa Hellemaa-Hautamäen ja Marjo Koivumäen Vanhasta uutta kirja. Pikaisesti ennen ostopäätöstä sitä selailtuani löysin jo monta kivaa ideaa. Siispä se tuli mukanani kotiin, olkoon sitten vaikka lomalukemista. Kerron siitä sitten lisää, kun olen siihen paremmin tutustunut.

Toinen ostokseni olikin oikein löytö. Pieni irtokarkkipussin kokoinen pussi täynnä nappeja. Kotiin tultuani levitin napit sohvalle ja laskin ne. Likimain 130 erikokoista nappia ja joukossa nuo erotellut herkut; kaksi keltaista pientä kukkanappia ja neljä vaalean lilaa pikkiriikksitä, vain 7mm halkaisijalta. Mansikanmuotoinen "kristalli"rasia on äidin Tallinnan tuliainen, aika herkkä minusta.


Ja tarttuipa mukaan taas muutama kangaskin. Näistä saa molemmista yhdet mekot, tai sitten jotain muuta mukavaa. Hintaa näillä oli yhteensä vain 2 euroa.


Toiselta kirppikseltä tarttui mukaan toisenlainen aarrepussi, joka sisälsi kaikki kuvan pitsit ja nauhat ja tuon vanhan muovihelminauhankin. Tästä saa mukavasti askarteluun ja käsitöihin kaikkea pientä koristetta.

Itsellenikin löysin kirppikseltä ihanan tunikan, niitä kun ei minulla voi koskaan olla liikaa. Kerrassaan mukava ja tuottoisa kirppistely tällä kertaa, eikä taaskaan mennyt suuria summia rahaa.


Valmistui tänään viisi liivimekkoakin, niistä kuvia, kunhan saan ne silitettyä. Tästä oli pakko laittaa kuva nyt jo, koska heti kanttaukset ommeltuani tämä sai nimen "Aurinkoinen". Tämä pitänee kuvata myyntiin pihalla, jos vaikka sattuisi lähipäivinä aurinko pilkistämään. Tuossa kuvassa ei värit ole niin kirkkaat, kuin oikeasti ovat.

Jokohan sitä huomenna saisi tuon takapihan siistittyä, kun tänäänkin on taas vettä tullut taivaan täydeltä. Huomenna on ohjelmassa kodin siivousta lomakuntoon ja luultavasti muutaman mekonkin ompelen.

2 kommenttia:

  1. Voi jukra olitpas tehnyt upeita löytöjä. Olen suorastaan kateellinen sinulle. Meillä päin kun ei ole mitään kunnon kirppistä. Tosi mahtava tuo nauhapussukka :)

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä olet kirpparilla bongannut. noista saa vaikka mitä aikaseksi. tuokin pitsi-nauhapussi, ooh,mikä aarre.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.