maanantai 14. kesäkuuta 2010

Sadepäivän puuhia

Tänään on ollut kokolailla harmaa päivä, joka illan tullen sitten saikin aikaan oikein kunnon sateen. Sisällä jouduttiin suurimmaksi osaksi töissäkin puuhailemaan, niinpä siis tänään tulee taas askarteluvinkki, ihan useammalla kuvalla.

Tuulikello


Tähän askarteluun tarvitset:
 • pienen kukkaruukun, tuo on halkaisijaltaan ehkä n. 4-5cm.
 • erivärisiä ja kokoisia puuhelmiä
 • puutikun (tuohon pikku ruukkuun riittää puolikas tulitikun mitasta)
 • kestävää lankaa n. 60-70cm (isompaan ruukkuun tietenkin enemmän)
 • halutessasi kulkusen tai kaksi

Taita lanka keskeltä kahtia. Solmi puutikun pätkä tukevasti n. 10 cm päähän langan taitoksesta. Pujota isohko puuhelmi n. 3 cm päähän puutikun alapuolelle (ja tee iso solmu helmen alle). Pujota taitoksesta jäänyt lenkki ruukun sisältä pohjareiän läpi ja kiinnitä puuhelmi tiukalla solmulla ihan ruukun pohjaan kiinni. Näin olet saanut aikaan kellon, joka soi heilutellessa.

Kellosta roikkuvat narut koristellaan vapaavalintaisella määrällä puuhelmiä ja mahdollisesti myös kulkusilla. Jätä langat pitkiksi, jotta tuuli voi niitä heilutella.


Näitä kelloja syntyi lasten käsissä reilut 20 erilaista. Kauniita jokainen tietenkin. Ja lasten ikä oli siis se 7-10v. Hienosti onnistuivat kaikki näillä ohjeilla, ainoastaan tuo meidän käyttämä naru tuotti pieniä ongelmia rispaantuessaan, kun siihen oli muutamia helmiä pujottanut. Uskoisin, että nämä onnistuvat pienemmiltäkin lapsilta hiukan avustettuna. Nuo solmut, kun täytyy saada riittävän lähelle tikkua ja helmiä.


Tämä kuvan kollaasitekniikka on yksi uusimmista suosikeistani. Siinä kun saa aikaan niin elävää pintaa helposti erisävyisillä paperin (tässä lehtien) paloilla. Kuvaa voi myös viimeistellä lehdestä leikatuilla valmiilla kuvilla. Tämän kuvan luonnostelin ja liimailin ihan tavalliselle A4 kokoiselle kopiopaperille, mutta suosittelen kuitenkin käyttämään esim. kartonkia tai muuta tukevampaa paperia.

Sitten vielä linkki jonka löysin ihan sattumalta. DROPS DESIGN -sivustolla on paljon ilmaisia käsityöohjeita. Suosittelen tutustumaan.

3 kommenttia:

 1. VAstavierailulla.....IHANIA askarteluvinkkejä! Olen nyt omasta opettajan työstäni ensi lukuvuoden vuorotteluvapaalla, mutta täällä blogissasi oli niin paljon kivoja juttuja, että joitakin pitää ihan kirjoittaa muistiin seuraavaa työvuotta varten varastoon:)
  Tulen varmasti uudelle visiitille!
  Iloa päivääsi tähän!

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla.
  Ai että miten hauska idea :=) Sopii oikein hyvin teille.

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla myös. Kiva kun jätit kommentin blogiini, että näin minäkin pääsin tänne.

  Nuo ruukkutuulikellot on aivan ihania!! tosi hyvä idea. Pitäis varmaan itsekin kokeilla onnistuuko minulta. Olen nähnyt joulun aikaan ruukkutonttuja ja nekin on tosi kauniita.

  Klikkaan lukijaksesi, niin pääsen tänne uudellen.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.