torstai 15. heinäkuuta 2010

Kukkia ja käsitöitä


Ärh.. Tuo itsepäinen ruusu se vaan kukkii, vaikka kuinka koitin keväällä sitä tuhota ja kaivaa juurineen irti kukkapenkistä. En sitten yhtään tykkää ruusuista. En en en!!


Sen sijaan pidän suuresti päivänkakkaroista. Ihan muutama päivä sitten huomasin, että meidän omalla takapihalla kasvaa muutama varsi ja tänään aamulla, vielä hieman kasteinen kukka pääsi kuvattavaksi. Oih.. niiiiiin kaunista.


Aamusella nautittiin Pedon kanssa aamukahvia (Peto ei kyllä kahvia juo) eilisen sateen raikastamalla pihalla. Hassua miten kylmältä ilma tuntui, kun mittari ei vielä kahdeksan aikaan ollut noussut paljonkaan yli 20 asteen. Tästä ihanasta viilennyksestä piristyneenä jaksoin taas käydä ompelukoneen kimppuun ja valmistakin tuli:


Pikkuriikkinen vauvan pipa. Tuollaista hämähäkkikangasta oli jäänyt pikkupalanen laatikon pohjalle. Tämän ympärysmitta venyttämättä on vain n. 38cm. Eli todellakin vauvan pipa.


Muumikasseja valmistui kaksi, koko on 19x28cm, hihnan mitta n. 110cm, sisällä kännykkätasku 13x9cm. Kesäkassiksi ajattelin, joten mitoitettu niin että hellepäivänä kassiin mahtuu lompakon ja puhelimen lisäksi myös juomapullo. Erityisen tarpeellinen ominaisuus ainakin tänä kesänä minun mielestäni.


Kuvaa kassin sisältä. Vuorasin kassit vanhalla lakanalla.


Aloittelin tänään myös yhtä perus t-paitaa, kokoa 116 ja mittailin kangasta ja kaavoja ukko-kullan darts-pelipaitaan. Huomenna, jos saisi leikeltyä nuo miehen paidan kankaat, tuon t-paidan valmiiksi ja aloitettua kahta liivimekkoa. Tai sitten jotain ihan muuta.


Olen suunnattoman otettu noista hattivatti-kortin saamista kehuista. Suuri kiitos niistä ja muistakin viimeaikaisista kommenteista. Niistä saa lisää puhtia blogin kirjoitteluun. Ja tervetuloa kaikki uudet lukijat, kiva kun olette ilmiantaneet kiinnostuksenne blogiani kohtaan.

6 kommenttia:

 1. Kivoja käsitöitä olet tehnyt.
  Aivan ihanaa tuo hämähäkkikangas. Mistä olet hankkinut sitä? Meidän pojat tykkäisi siitä ihan varmasti.

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa en yhtään tiedä mistä tuo hämähäkkikangas on minulle tullut.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ompeluksia olet tehnyt, varsinkin tuo hämiskankaasta on aivan ihana.

  Etkö tykkää ruusuista?! nauratti tuo sinun ruusun kiskominen. Minusta taas ruusut on kauniita, vaikka lempikukkani on neilikka.

  VastaaPoista
 4. Ruusut on minulle lempikukkia pionien lisäksi eikä aina muistakaan et kaikki ei tykkää...HIH!
  Näppärän näköisiä käsitöitä olet taikonut.
  Tulin juuri iltavuorosta ja tekisi mieli ommella mut ei voi kun mies nukkuu :)

  VastaaPoista
 5. Hei sisko, pystytkö vaihtaa blogikirjoitusten otsikkojen väriä? Hyppii keltainen tällä taustalla silmille, ainakin minulla. :) Ei mulla muuta, jatka samaan malliin, tykkään lukee sua. Eiku tätä. ;)

  T.Pikku-lisko

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.