sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Mansikkakakkua



Mies sai tänään viimeinkin synttärikakkunsa, oikea syntymäpäivähän siis oli silloin, kun reissasimme Pohjanmaalla. Miehelle on joka vuosi (anopin kertoman mukaan) pitänyt olla mansikkakakkua. Tänä vuonna mies sai juustottoman juustokakun eli hyytelökakun. Ohjeen sain pikkusiskolta tuossa viime talvena.


Keksipohja:
200g keksejä (itse käytin kaurakeksejä)
100g voita tai margariiniä

Hienonna keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut siihen. Levitä seos kakkuvuoan pohjalle. Parhaiten tässä toimii irtopohjavuoka, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan seuraavaa vaihetta.



Täyte:
4-5 liivatelehteä
1 dl kuumaa vettä
2 dl sokeria
(puolikkaan sitruunan mehu, jos tykkää)
1 prk maitorahkaa (käytin Valkosuklaa-Lime maustettua rahkaa)
1 prk kermaa (itsellä oli 2,5 dl)

Liota liivatelehdet paketin ohjeen mukaan (n. 5min kylmässä vedessä) ja siirrä ne sitten desiin kuumaa vettä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri. Kaada kuuma liivatevesi (ja sitruunan mehu) rahka-kerma seokseen ja sekoita hyvin. Jos haluat kakkuun mansikka reunuksen, leikkaa mansikat kahtia ja painele vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka pakastimeen odottamaan seuraavaan vaihetta.


Kuorrute:
2-3 liivatelehteä
1 dl kuumaa vettä
rasiallinen pakaste mansikoita

Liota taas liivatelehdet kylmässä vedessä ja siirrä ne sitten desiin kuumaa vettä. Sulata mansikat pehmeiksi niin, että niistä irtoaa mehua ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää liivatevesi mansikkasoseeseen ja sekoita hyvin. Kaada kuorrute vuokaan jo hieman hyytyneen kerma-rahka seoksen päälle (tässä kohtaa kannattaa tarkistaa, että täyte on hyytynyt vähän, ettei kuorrute uppoa sen sisään). Laita vuoka pakastimeen ainakin muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli ja ota 1-2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön sulamaan. Halutessasi voit vielä koristella kakun.



Kakun kuorrutteen voi tehdä myös lasten (piltti tms.) soseesta. Aiemmin olen tehnyt näitä lastensose kuorrutteisia kakkuja mustikasta ja persikasta.


Tällaisen taideteoksen bongasin illalla takapihalla. Eikä meillä ole tänään satanut pisaraakaan vettä (säätiedotuksen lupauksista huolimatta).

Nyt unille, että jaksaa taas huomenna nauttia loma-arjesta.

(koitan kovasti saada kommenttilootan toimimaan.. onkos muilla ollut vastaavia ongelmia, ettei lukijat voi kommentoida, kun ei ole mihin kommentoida, ärsyttävää, luulenpa ettei tämä johdu omista uusista asetuksistani, vaan bloggerista, ihan niinkuin taannoinen linkkilistan hukkuminenkin.. 19.7.)

2 kommenttia:

  1. Nyt nämä kommentit toimii. Eikä muuten ollut omista näpeistäni kiinni tämä homma, vaan jostain syystä oli tuolla julkaisuasetuksissa kommentointi "älä salli" ..

    VastaaPoista
  2. No, nyt toimii, etsin pitkään missä kommenttiruutu sijaitsee. Hyvä juttu et toimii.

    Kakku on siis ihana, olet kyllä taitava kakun tekijä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.