tiistai 28. syyskuuta 2010

Pakkausmuovista askartelumateriaaliksi

Jokainen meistä kantaa ihan huomaamattaan kaupasta kotiin vallan mainioita askartelumateriaaleja. Yksi tällaisista on pakkausmuovit (leipäpussit, kauppakassit yms.). Sellaisinaan nämä muovit ovat aika löysiä ja vaikeita työstää ja yleensä ainakin meillä vain täyttävät roskista. Mutta tässä tulee ohje, jolla saa nämäkin "roskat" mukaan askarteluihin.Pakkausmuovien työstämiseen tarvitset leivinpaperia, silitysraudan ja alustan jolla on hyvä silittää. Kaikkia pakkausmuoveja kannattaa kokeilla.


Aseta muovi kahden leivinpaperin väliin ja säädä silitysrauta pienelle lämmölle. Lähes kaikki muovit sulavat jo yhdellä pisteellä, mutta paksummat saattavat vaatia hiukan enemmän lämpöä. Aloita aina miedolla lämmöllä ja lisää vähitellen, jos tuntuu ettei lämpö riitä.


Sulatetut muovit nättävät hiukan ryppyisille. Ohuet leipäpussit ovat sulatettuina silkkipaperin tavoin käsiteltäviä (ei siis välttämättä lasten käsissä kovin helppoja) ja paksummat muovit lähes kartongin vahvuisia (lapsenkin leikattavaksi sopivia).


Muoveista voi sitten leikata ihan mitä vaan. Voit piirtää niihin ääriviivoja esim. kalvotusseilla tai taitella ja leikata sitten symmetrisiä kuvioita. Vain mielikuvitus on rajana. Ja tämä materiaalihan on tosiaan lähes ilmaista, joten hutiloinneista ei koidu kovin suurta tappiota.

Tällaisen pikakortin tein näistä mallikuvissa käytetyistä materiaaleista. Mielestäni melkoisen mukava materiaali. Rohkeasti kokeilemaan.

3 kommenttia:

 1. Muovista on moneksi, erityisesti roskaksi matkaavasta :) (Itsekin tästä siis innostunut!)

  VastaaPoista
 2. No sinähän olit nopea! Kiitos! Onpa helppo menetelmä. Pitää kokeilla joskus.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista!
  Pitää pistää mieleen, kiva idea ♥

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.