maanantai 13. syyskuuta 2010

Siileilläkin on pehmonen puoli

Tällaisia siilejä syntyi töissä lasten kanssa (kuvan siili oma tekemä malli). Ajatuksena oli tässä, että miksei siilitkin voi olla pehmoisia. Työtoverin idea oli laittaa siileille kaksi silmää, iso ja pieni ja se tekikin näistä aika veikeitä, ehkäpä hiukan kiroilevan siilin näköisiä. Lasten tekemistä siileistä lisään tähän kuvan keskiviikon jälkeen, kun ovat kuivuneet ja saan ne kuvattua. Siilit pääsevät sitten niiden viime viikolla tehtyjen lehtien joukkoon talvipesiä kokoilemaan.

Näissä siileissä pistelimme reunat, jotta niistä tuli sellaiset röpelöiset. Tämä työ onnistui loistavasti ihan kerhon pienimmiltäkin (meillä siis alle kolme vuotiaitakin joukossa).

Muutakin siiliaiheista tein tänään, mutta siitä saatte kuvan vasta loppu viikosta, kun se on ehtinyt posti-paten kyydillä perille määränpäähänsä. Tässä alkaneen syksyn aikana olen jotenkin kummasti mieltynyt näihin siilijuttuihin ja ovathan ne suloisia vaikkakin piikikkäitä.
Lisätty 15.9. Tässä on näitä lupaamiani kuvia lasten tekeleistä.. niin kovin suloisia ja kaikki ihan oman näköisiään. Siilit tupsahtivat sitten vielä sinne aiemmin tehtyjen lehtien joukkoon ja hyvin ovat maastoutuneet, mutta niin kai siileillä on tapana.


Lisätty 28.10. Tällaisina omiin pesiin koottuina siilit matkasivat lasten omiin koteihin aikansa kerhon seinällä roikuttuaan.

3 kommenttia:

 1. Noi lasten omat on kyllä niin söpöjä!!! Mäkin oon teheny lasten kans monesti siilejä, mutta aina niillä onki ollu terävät piikit. Ehkäpä tätä täytyy kokeilla...

  Ihana maisema!!!

  VastaaPoista
 2. Voi että miten ihania siilejä nämäkin! En oo ehtinyt blogiasi lueskella, mutta nyt sitten.. Ja nuo lasten tekemätkin on tosi hauskoja. Ja kaunis tuo syksy-puu-maisema. Tästä ei oikein näe tarkasti, onko siinä oikeita lehtiä vai miten se on tehty?

  VastaaPoista
 3. Lehdet on leikelty sormiväreillä maalatuista papereista. Kuvat ei nyt jostain syystä halua aueta isoiksi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.