torstai 28. lokakuuta 2010

Kuulamaalaus -kuvitettu ohje-


On taas se aika vuodesta, kun lapsiryhmässä aletaan valmistamaan isälle yllätyksiä. Joka vuosi on aina sama ongelma, mitäs nyt tänä vuonna ja miten kortit. Tänä vuonna meillä on tavoitteena kokeilla kerhossa mahdollisimman erilaisia tekniikoita. Ryhmä on (kuten olen kertonut) suunnittelun kannalta haasteellinen ikäjakaumansa vuoksi, pienimmät täyttävät tässä kohtapuolin 3 ja isoimmat jo alkuvuodesta 6 vuotta. Työkaverin kanssa tuli alkuviikosta mieleen, että olisi kiva koittaa kuulamaalausta pienten kanssa ja kun tuossa eräässä kaupassa oli poistokorissa marmorikuulia tosi halvalla niin päätin, että kokeillaanpa sitä korttipohjiin taustaksi. Netistä löytyi jonkun verran vinkkejä tähän tekniikkaan, mutta melko nopealla haulla kuvallisia ohjeita ei löytynyt. Joten kamera mukaan ja ohjetta tulemaan. Olkaa hyvät!Tarvikkeet tähän tekniikkaan ovat seuraavat:
 • Marmorikuulia
 • Pullopeitevärejä (jotkut ovat tehneet akryyliväreilläkin)
 • Korttipohjia (tai muita maalattavia papereita)
 • Laatikoita, meille sopivin koko oli tuo irtokarkkilaatikko, A4 kokoiselle paperille paras voisi olla kopiopaperilaatikon kansi
 • Alustoja väreille
 • Maalarinteippiä


Teippaa paperi pienellä teippipalalla laatikon pohjaan, jotta se pysyy paikallaan. Pyöritä kuulat väreissä ja tiputtele paperin päälle laatikkoon. Toinen vaihtoehto on laittaa pienet väritipat suoraan paperille ja asettaa kuulat niiden päälle.


Heiluttele ja ravistele laatikkoa niin, että kuulat levittävät värin paperille. Tämä vaihe oli lapsista hauska, rauhallisimmat lapset jaksoivat katsella kuulia ja värin levittymistä hitain liikkein, kun taas riehakkaimmat ravistelivat laatikoita rajustikin. Kummallakin tavalla lopputuloksesta tulee hieno.


Yksi hiukan enemmän aikaa vievä vaihtoehto olisi laittaa yhtä väriä kerralla ja antaa kuivua välissä ennen seuraavaa väriä, mutta me laitoimme kaikki värit kerralla ajan säästämiseksi.


Työ on valmis, kun se lapsen mielestä on saanut tarpeeksi väriä. Jokainen työ on aika varmasti ihan omanlaisensa, vaikka sama lapsi tekisi useammankin.


Näihin korttipohjiin sitten ensi viikolla lisätään jotakin ja kortit ovat valmiit. Lahjat sitten ovatkin vielä täysin suunnitteluvaiheen alussa. Mutta onhan tässä toki muutama viikko aikaa.


5 kommenttia:

 1. Tuosta voisi saada sellaista zenmäistä rentoutta, kun työpäivän jälkeen saisi rauhassa heilutella maalipalloja paperilla. Tekisi mieli kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Aika hyvä, oon suunnitellu samankaltaista työtä lasten kanssa!!!

  VastaaPoista
 3. Mä oon kans aina tykänny kovasti tästä tekniikasta. On tosi helppo toteuttaa lasten kanssa, lapset tykkää aina ja aina tulee myös kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
 4. Vau, eikä sotke liikaa. Tuota voisi kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Moi! ja kiitti osallistumisestasi namuuni. Sun linkkis ei näy siinä mr linkyssä. sun pitää laitata nimesi ekaan kenttään ja toiseen sitten tän blogin osoite.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.