lauantai 6. marraskuuta 2010

Isälleni


Vanhempani kävivät tänään vierailulla ja päätin järjestää isälle ihan pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat. Emme ensi viikonloppuna pääse isänpäivää juhlimaan isän luokse, niin meni sekin tässä nyt samalla. Kortiksi tein tällaisen mopokortin.


Kortin mopokuvan löysin sattumalta jostakin (en muista mistä) lehdestä ja hiukan kopiokoneen kanssa sitä suurentelin.


Tien mopolle tein vanhasta vetoketjusta. Jota koristin pienellä pätkällä pitsiä. Mopo liikkuu kortin reunasta reunaan, satuin tällaisen mallin liikuteltavasta kuvasta näkemään jossain netin uumenissa (nyt en tietenkään sitä enää löydä). Korttipohjaan on leikattu aukko ja mopo on kiinnitetty 3D tarralla kolikkoon (näkyy kuvassa moottorin takana), joka on aukon toisella puolella.


Lahjaksi isä sai Halavatun Pappojen cd-levyn, joten sekin sopi tähän mopoteemaan loistavasti. Levy on valittu yhden biisin vuoksi. Levyn kakkos biisi on näet nimeltään "Pappatunturilla Aju On Parasta Mittee Immeinen Voep Tehhä Hoosut Jalassa".


Tarjosin vanhemmilleni ensin keittolounaan oma tekemäni kauraleivän kanssa. Ja jälkkäriksi oli sitten kakkukahvit.


Kakku on jälleen hyytelökakku (ihan mun lemppari tehdä) mansikkakuorrutuksella. Koristukseksi asettelin tuollaisia sokerisia "lumipalloja". Kakun alla oleva "kakkupaperi" on ikeasta. Se on muovia, joten ei ole sellainen kertakäyttömalli, samassa paketissa tuli 4 erilaista alustaa.


Loppu viikosta makoilin muutaman päivän kotona flunssan kourissa ja tylsistyneenä ehdin vähän askarrellakin. Tämä tuikkukortti pääsee erään sikafanin joulua ilostuttamaan.


Leimakuva ja osa lumihiutaleista on kohotettu 3D-tarroilla, jotta erottuisivat hiukan paremmin. Taustapaperi on papermanian setistä. Leimakuvan, nauhan ja hiutaleet olen saanut Koukussa kortteihin sivuston salaisten toiveiden kautta.


Itselleni ja molemmille siskoilleni tein tällaiset jouluiset lorupussit. Kangas on peräisin kirpputorilta löytämästäni kaitaliinasta. Piti olla ihan helppo ja nopea homma, mutta ompelukoneenipa päätti sitten jäädä sairaseläkkeelle kesken ompelemisen. Saankin nyt sitten toivoa joulupukilta uutta konetta, jotta saan jatkaa ompeluharrastustani ja nuo muutaman keskeneräisen työn valmiiksi. Ompelin sitten nuo kanttinauhat käsin, ei ole ollenkaan minun lempipuuhaani ja jälkikin on senmukaista. Valmiiksi asti tein kuitenkin.

Jospa sitä alkaisi rauhoittua lauantai-illan viettoon, ohjelmassa saunaa ja telkkuviihdettä. Kynttilät palavat pyhäinpäivän kunniaksi takapihalla, muistuttavat rakkaista, joita en enää tässä maailmassa voi nähdä.

Kiitos taas kerran kun luit höpinöitäni, jätäthän piristävän kommentin!
Rauhaisaa pyhäinpäivän iltaa sinulle!

3 kommenttia:

  1. nuo joululorupussit on ihania. Nyt tuli paniikki -pian posti tuo joululorukortit Outilta ja enpä oo hoksannu et pussukankin tarvisivat tietenkin!! -kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Mäkin näin jossain ton liikkuvan kortin ohjeen. Oli tosi hauska ja tohon mopoon kävi tosi hyvin. Ja hullun hyvä idea käyttää vetoketjua tienä. Tykkäsin!

    Ja jos tätä aurinko-omena vielä lukee, niin sen takia juuri halusin, että vaihdon palautuspäivä olisi marraskuun alussa, että jokainen ehtisi halutessaan tehdä korteille pussin tmv. Postin lakko vähän viivästytti korttien tuloa, mutta toivottavasti jokainen ehtii pussukan tehdä, jos haluaa. Minä otin korteille punaisen läpinäkyvän pussukan, jossa olen saanut aikoinaan alusvaatteita lahjaksi.. heh.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.