tiistai 14. joulukuuta 2010

Maistuva linnunpönttö


Tällaista syntyy, kun kolme naista lukee Moro-lehteä ja näkee siellä kuvan piparihuussista ja kun sattumalta kaapissa on yksi ylimääräinen piparitaikina. Huussia ei viitsitty tehdä puurojuhlan pöytää koristamaan, eikä perinteinen talo ollut ollenkaan meidän juttu.


Ilman mittailuja ja kummempia suunnitelmia leivottiin palaset ja mielikuvituksellisilla tuilla (maito- ja tuoremehutölkkien ja juomalasien avulla) saatiin pönttö kasaan.


Lopuksi vielä tomusokerilumisade siivilän läpi, muutamat punatulkut ja havunoksat somisteeksi ja juhlien pöytäkoriste on lähes täydellinen. Paljon se sai kehuja eilisissä juhlissa ja olisipa sitä muutama lapsi kovin mielellään maistanutkin. Punatulkut on ostettu paikallisesta Siwasta, ovat tosi suloisia ja hyvin maalattuja.


Muutamaan otteeseen olen ehtinyt kiireiltäni pikavisiitille kirpputorillekin. Viime viikolla mukaan tarttui kolme ihanaa pientä joululiinaa (kuvassa vain kaksi, kun kolmas löysi jo paikkansa leipäkorin pohjalta).


Ja eilen löytyi ihana sisustussydän. Teksti sydämessä toi heti niin ihanan olon itselle, että oli aivan pakko tuoda tämä oman kodin seinälle roikkumaan. Eikä tällä hintakaan kovin paha ollut, maksoi jopa yhden euron.


4 kommenttia:

 1. Kaunein huussi minkä olen nähnyt,ihana!! Ja sydän on kyllä kaunis myös!!
  ILoista joulun odotusta.

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä linnunpönttö on parempi idea joulupöyttään kuin huussi :) Punatulkutkin viihtyy paremmin.
  Tosi löytyjä kirpparilta, varsinkin sydän.

  VastaaPoista
 3. Maistuva linnunpönttö! Tuo sydän on kyllä ihana löytö ja edullinen, kaunis teksti siinä.

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö, olen ihan samaa mieltä kuin näpä pari edellistä kommentoijaa. Eihän se mikään huussi ole, vaan aivan ihana linnunpönttö!

  En ole ikuna tehnyt piparkakkutaloa, mutta nyt varmaan munkin pitää yrittää : )

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.