keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Sydämellistä arkiruokaa

Kyllähän minä tiedän, ettei ruualla saisi leikkiä. Mutta miksei arkisesta ruuanlaitosta saisi tehdä hippasen hauskempaa. Kun käyttää vähän mielikuvistusta saa edellispäivän tähteistä aikaiseksi melkoisen hauskan aterian.


Eilen mietin kovasti miten lämmittäisin edellispäivältä jääneen perunamuusin (en oikeasti osaa tehdä sopivaa määrää muusia kahdelle hengelle, vaan sitä jää aina puolet seuraavalle aterialle), kun mikrossa lämmitettynä se ei enää ole kovin maukasta. No päätin laittaa muusin uuniin (juu olen niin tehnyt ennenkin). Sattumalta käteeni osui piparimuotti ja päätin vähän leikkiä (wirn). Sekoitin muusiin yhden munan, jotta se pysyisi paremmin kasassa, hiukan juustoraastetta ja lisäsin vähän mausteita. Sen jälkeen painelin sen piparimuotin läpi pellille (nämä ovat ihan piparimuotin paksuisia). Paistoin sydämet ihan niinkuin ranskanperunatkin, n. 225 astetta ja n. 25 min.

Paistamisen jälkeen sydämet olivat aika herttaista ja maistuvaa arkiruokaa. Ehkäpä tämä on sitä arkirakkautta. Olen monesti kuullut, että "tie miehen sydämeen käy vatsan kautta". Pääsinköhän perille näillä sydämillä??

5 kommenttia:

 1. Mukavan leikillinen idea. Tuo on varmasti hyvä niksi lapsiperheeseen, jossa lämmitykset ei tahdo kelvata :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea! Näyttävät maistuvilta!

  VastaaPoista
 3. Aivan loistoidea! Täytyy joskus kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
 4. Varmaan ihan hyviä! Hyvä idea :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea!! Tuliskin hyvä uuden vuoden ruoka, nam. Hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.