maanantai 31. toukokuuta 2010

"Virkeänä" uuteen viikkoon


Viikonloppu menikin sitten taas nopeasti ohi. Ehti siitä toki hetken nauttiakin.

Lauantai meni Jyväskylässä tikkakisoissa. Itse en pärjännyt lainkaan (aloittelija kun olen) ja mies sai hopiaa. Niitä mitalikuvia ei nyt tullut otettua, kun aamulla kiireessä unohdin kameran kotiin.

Sunnuntain sai sitten aloittaa ihanalla kiireettömällä aamulla. Niistä pitää nauttia, kun on harvassa tässä kodissa moiset. Päätin sitten hyvän oloni myötä kokeilla anopin reseptiä ja tein miehelle munakasta. Se on sellainen lettujen ja munakkaan sekoitusresepti :D. Onnistuin.. ainakin mies ihan mielellään sitä söi ja sanoi, että saa tehdä toistekin. Pisteet minulle!

Muuten tuo päivä kuluikin sitten tv:n parissa (tallentava digiboxi on pelastus meneville ihmisille); formulaa, C.S.I., leffa ja illalla vielä Helppo Elämä (joka ainakin minun harmikseni jäi taas tauolle).

Hiukan jaksoin eilen neuloakin, pian on kummitytön mekosta takakappale valmis, joten kesäloman projektiksi jäänee tuo etukappale ja viimeistely.


On tässä suurempikin projekti käynnissä käsitöiden osalta. Noita kuvan pikkuisia liivimekkoja on tarkoitus tehdä monia erilaisia (kuvassa mekot on vielä nappeja ja viimeistelyjä vailla) ja koittaa niitä myydä pieni lisätulo toiveissa. Mekot on lähes kaikki tarkoitus valmistaa kierrätyskankaista, joten melko retroa on tulossa. Ystävä tuossa lauantaina juuri kyseli, että mistä moinen idea, mutta en siihen osannut vastata. Ehkäpä se kuitenkin kumpusi tästä käsityö intohimosta ja noista kankaista, jotka ei meinaa mahtua säilytykseen. Näitä on nyt tällä hetkellä "tuotannossa" kahta kokoa, 86 ja 98. Ovat melko reilua ja leveää mallia, joten tuo 86 menee varmasti tuohon 98 kokoon asti ja 98 sitten ainakin 104 kokoon asti. Pitäisi tosiaan taas joku ilta ottaa tuo ompelukone tuohon pöydälle ja surauttaa (yksi valmiiksi leikattu mekko tuossa on jo myytyjen pinossa). Näitä tosiaan saa kysellä, jos on tarvetta pikkuisille mekkosille, laitan kuvia valmiista mekoista myöhemmin, kun kuitenkin ne kuvaan myyntiä varten.

Jahas, sitten olisi aika lähteä töihin. Tänään onneksi vain suunnittelupäivä, saa vähän rennommin ottaa työajalla. Illalla taas tikkoja viskomaan tuohon muutaman kilometrin päähän.

perjantai 28. toukokuuta 2010

Lisää esittäytymistä

Eilisestä harrastuslistasta (heh, se mikään lista ollut) puuttui valokuvaus. Aina olen heilumassa kameran kanssa kaikkien muiden riemuksi (=harmiksi). Tulee sitten toisinaan löydettyä jotain pientä, joka kameralla vangittuna puhuttelee myöhemminkin. Esimerkkinä tuo Blogin otsikkokuva, muutaman vuoden takaa sateiselta meren rannalta Sipoosta. Jotenkin aika herkkä tuo hanhen höyhen on, mutta saa nyt kuvastaa tässä niitä pieniä asioita, jotka arjessa voivat pysäyttää.


Tästä kuvasta taas näkyy, että joskus joutuu nuo kukatkin poseeraamaan, jos muuta kuvattavaa tai tekemistä ei löydy. Tämä on myös ollut pitkään harkinnassa, josko siitä joskus teettäisi ison taulun olohuoneen seinälle.


Kaipa tässä heti alkuun on myös esiteltävä mammanpoikakin. Hän (joidenkin mielestä eläimistä kuuluu sanoa "se") on Peto. Viisi vuotias ja puhtaasti maatiaiskissa. Oli elämänsä ensimmäiset vuodet pelkästään kaupunkilainen sisäkissa, jonka ulkoilut rajoittui ainoastaan parvekkeelle (sekin lasitettu). Nyt sitten vuoden verran on harjoiteltu ulkoilua omalla takapihalla. Onneksi on arka kissa niin ei yritä karata, mitä nyt muutaman kerran on naapureiden pihoja käynyt tarkastamassa. Tuskin selviäisi ihan vapaana tuolla ulkona. Tämän nuoren herran metkuista luultavasti tulen toisinaan kirjoittamaan, on sen verran ihanan rasittava otus.

Tässäpä tämä tänään. Nyt voisin viettää illan puikkoja heilutellen. Työn alla syksyllä esikoulun aloittavalle kummitytölle liivimekko, saa nähdä tuleeko ennen elokuuta valmiiksi (on noita muitakin käsitöitä kertynyt tuohon odottamaan). Huomenna on tarkoitus lähteä Jyväskylään tikkoja viskomaan, toivottavasti on sitten mitalikuvia ja -uutisia kerrottavana.

torstai 27. toukokuuta 2010

Tästä se alkaa

Aikani muiden ihania blogeja lukeneena päätin kokeilla, mitä ihan omasta blogista tulisi. Saa nähdä. Ikinä (edes pikkutyttönä) en ole edes hirveämmin päiväkirjoja saanut kirjoiteltua. No eiköhän tästä jotain tule.

Vähän voisin itseäni tässä esitellä alkuunsa. Asustelen Pirkanmaalla miehen ja kissan kanssa. Harrastuksina oikeastaan kaikki mitä voi käsillä tehdä (olen hyvä ja innokas aloittamaan kaikkea, mutta tuo valmiiksi saaminen kestää toisinaan hyvän tovin) ja uutena harrastuksena miehen elämääni mukanaan tuoma Darts (tosin tässä vasta n. puolisen vuotta sitä viskottuani, en sitä vielä niin harrastukseksi osaa laskea). Työskentelen lasten parissa, joten pääosin työpäivät kuluvat askarrellen, laulellen ja sylissä pitäen.

Katsellaan nyt sitten mitä tästä tulee ja kuinka kauan tämä alkuinnostus kestää.