lauantai 30. lokakuuta 2010

P*skarteluhaaste #63 - Ei kortti


P*skiksessa ei tällä viikolla saanut tehdä korttia, joten mun tuotokseni onkin lahjarasia. Tuli tästä lopputuloksesta mieleen, että taitaa tämä yksinkertainen ja pelkistetty olevan mun juttuni.Lauantai-illan ratoksi väkersin taas yhden tuikkukortin. Tämäkin melko simppeli, mutta nätti silti omasta mielestä. Tää ei ny oo p*skikseen, kun ei kortit kelpaa, mutta en viitsi toista postausta vaan tälle tehdä.
torstai 28. lokakuuta 2010

Kuulamaalaus -kuvitettu ohje-


On taas se aika vuodesta, kun lapsiryhmässä aletaan valmistamaan isälle yllätyksiä. Joka vuosi on aina sama ongelma, mitäs nyt tänä vuonna ja miten kortit. Tänä vuonna meillä on tavoitteena kokeilla kerhossa mahdollisimman erilaisia tekniikoita. Ryhmä on (kuten olen kertonut) suunnittelun kannalta haasteellinen ikäjakaumansa vuoksi, pienimmät täyttävät tässä kohtapuolin 3 ja isoimmat jo alkuvuodesta 6 vuotta. Työkaverin kanssa tuli alkuviikosta mieleen, että olisi kiva koittaa kuulamaalausta pienten kanssa ja kun tuossa eräässä kaupassa oli poistokorissa marmorikuulia tosi halvalla niin päätin, että kokeillaanpa sitä korttipohjiin taustaksi. Netistä löytyi jonkun verran vinkkejä tähän tekniikkaan, mutta melko nopealla haulla kuvallisia ohjeita ei löytynyt. Joten kamera mukaan ja ohjetta tulemaan. Olkaa hyvät!Tarvikkeet tähän tekniikkaan ovat seuraavat:
  • Marmorikuulia
  • Pullopeitevärejä (jotkut ovat tehneet akryyliväreilläkin)
  • Korttipohjia (tai muita maalattavia papereita)
  • Laatikoita, meille sopivin koko oli tuo irtokarkkilaatikko, A4 kokoiselle paperille paras voisi olla kopiopaperilaatikon kansi
  • Alustoja väreille
  • Maalarinteippiä


Teippaa paperi pienellä teippipalalla laatikon pohjaan, jotta se pysyy paikallaan. Pyöritä kuulat väreissä ja tiputtele paperin päälle laatikkoon. Toinen vaihtoehto on laittaa pienet väritipat suoraan paperille ja asettaa kuulat niiden päälle.


Heiluttele ja ravistele laatikkoa niin, että kuulat levittävät värin paperille. Tämä vaihe oli lapsista hauska, rauhallisimmat lapset jaksoivat katsella kuulia ja värin levittymistä hitain liikkein, kun taas riehakkaimmat ravistelivat laatikoita rajustikin. Kummallakin tavalla lopputuloksesta tulee hieno.


Yksi hiukan enemmän aikaa vievä vaihtoehto olisi laittaa yhtä väriä kerralla ja antaa kuivua välissä ennen seuraavaa väriä, mutta me laitoimme kaikki värit kerralla ajan säästämiseksi.


Työ on valmis, kun se lapsen mielestä on saanut tarpeeksi väriä. Jokainen työ on aika varmasti ihan omanlaisensa, vaikka sama lapsi tekisi useammankin.


Näihin korttipohjiin sitten ensi viikolla lisätään jotakin ja kortit ovat valmiit. Lahjat sitten ovatkin vielä täysin suunnitteluvaiheen alussa. Mutta onhan tässä toki muutama viikko aikaa.


maanantai 25. lokakuuta 2010

Taitaa se talvi tulla


Tänä aamuna (tai no oikeastaan viime yönä) oli maailma muuttunut taas puhtaan valkoiseksi. Niin kaunista. Piti sitten heti aamusta ennen töihin lähtöä keksiä jotain lumista kuvattavaa ja löytyihän sitä. Joku muukin oli pomppinut pihamaalla tuota valkoista ihanuutta ihmettelemässä. Minä niin rakastan talvea ja lunta.


sunnuntai 24. lokakuuta 2010

P*skarteluhaaste #62 - Bingo

P*skiksessa tällä viikolla bingoiltiin. Valitsin rivikseni vihreä-nauha-nappi rivin ja tällaisen tuotoksen vein eilen siskonpojalle 4v synttärikortiksi.


Kortti sai jo eilen juhlissa kovasti kehuja, vaikka onkin melko yksinkertainen. Pitsinauhasta (kirpputorilta löytyneestä aarrepussista) huolimatta ihan riittävän poikamainen. Leimakuvan sain Koukussa kortteihin sivuston salaisettoiveet ryhmän kautta, kuten myös tekstileima"kuvan". Korttipohja ja nappi löytyivät omista kätköistä ja paperi on tilaamastani joulupaperinipusta.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Pinkkiä perjantaita


Leppoisaa perjantaita lukijat. Tänään on pinkkipäivä, Roosa-nauha kampanjoi vuosittain pukeudu pinkkiin teemalla. Siispä kohta menen vaatehuoneeseen ja puen päälleni pinkkiä. Se ei minun vaatehuoneessa ole vaikeaa, onhan tuo yksi lempiväreistäni. Itse olen jo muutamien vuosien ajan tukenut Roosa-nauhaa Avonin kautta, sillä tämä pinkki-säätiö on mielestäni todella hyvällä asialla.


torstai 14. lokakuuta 2010

Väkerrys kuulumisia


Taas vierähti hetki edellisestä postauksesta. Tuntuu, että tämä syksy on kovin kiireistä ja väsyttävää aikaa. Latailin kännykästä teille kuvia katseltavaksi. Kaikenlaista on tullut tehtyä kotona ja töissä. Ensimmäinen kuva on töistä, lasten omaa taidetta. Nämä on tehty sillä ikivanhalla tekniikalla, ensin piirrettiin kynttilällä ja sitten maalattiin päälle.


Ensi vuoden kalenterinkin tuunasin valmiiksi odottamaan sen käyttöön ottamista. Tällä kertaa enemmän värejä ja vähemmän tekstiä. Näihin kansiin olen odella tyytyväinen, ne ovat melkoisesti minun näköiseni. Yllä on takakansi ja alla etukansi.


Etukannen kuva vähän heilahti, mutta saa siitä selvää.


Töissä on myös tehty hillopurkkeja. Päiväkerholaiset tekivät hillot silkkipaperista ja avoimessa päiväkerhossa hilloilimme sormiväreillä (niistä ei nyt ole kuvaa). Purkki on muuten samanlainen molemmissa.


Ja tänään pikaisesti väkersin yhden tuikkukortin viikonlopuksi vietäväksi. On taas tikkakisat Pyhtäällä ja menemme ystävien luokse öitä pitelemään. Viemme tuliaisiksi tämän kortin ja kahvipaketin. Ei oikein muuta sitten tarvitsekaan.

Ensi viikolla saa onneksi hiukan levähtää, kun pidän kolme päivää syyslomaa. Sitä odotellessa..


Mukavaa loppuviikkoa teille!

tiistai 5. lokakuuta 2010

P*skarteluhaaste #59 - Ompelua


P*skiksen aiheena oli tällä viikolla ompelua. Tällaisen kortin sain aikaiseksi ihan viime tipalla. Taustapaperi taitaa olla peräisin jokin aika sitten Viipulalta voittamastani paketista.


Kukka on Tiimarista, taisi olla joskus kesällä poistolaatikossa.


Napit on oikeasti ommeltu. Niinkuin tuo vinksallaan oleva "kehyskin".


Siilikuvaa hiukan kohotin, jotta se erottuu paremmin. Kuva on ihan ensimmäisiä omia leimailujani, hiukan on tärähtänyt, mutta harjoitus tekee sitten mestarin. Suurin haaste itselleni tässä kortissa oli tuo keltainen väri, josta en liiemmin pidä omissa tekeleissäni.

maanantai 4. lokakuuta 2010

Uuteen viikkoon


Melkoisen kylmiä nämä lokakuiset aamut. Mittari näyttää vain 2 astetta. Uusi viikko on silti aloitettava. Viikonloppukin taas hurahti vauhdilla ohi. Lauantaina ja eilenkin hiukan liikuin taas joulupukin asioilla, juu-u, kerkiää tarkemmin ajatella noita lahjoja, kun on ajoissa. Joulukortitkin alkavat olemaan aika hyvällä mallilla, tulee yksilöllisiä, melko pelkistettyjä kortteja. Mutta minusta aika kivoja. Eilen kerkesin käydä vähän töissäkin, siksikin tämä ohi mennyt viikonloppu tuntui niin pikaiselta tuttuvuudelta.

Alkava viikko tuo varmasti mukanaan taas monenmoisia touhuja. Lataudun nyt hetken niitä varten aamukahvikupin ja nettisanomalehtien parissa, ennen töihin suuntaamista. Saa nähdä, kuinka tällä viikolla ehtii blogia päivittämään.

Kurkatkaahan sivupalkkia, sinne on ilmestynyt muutama arvonta. Muutama uusi lukija on blogiini tullut, TERVETULOA! Ja kiitos taas kerran kommenteista, niistä saa aina uutta virtaa.


Mukavan leppoisaa alkavaa viikkoa teille!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Tuikkukortit kokeiltu


Pitihän se minunkin kokeilla näitä suosittuja tuikkukortteja tehdä. Joku aika sitten Jolanda esitteli blosissaan omaa korttiaan ja antoi linkin kortin ohjeeseen. Sittemmin näitä on näkynyt varsinkin koukussa kortteihin sivustolla monia. Tässä on nyt minun ensimmäiseni, luultavasti näitä täytyy tehdä useampiakin, voi sitten viedä vaikkapa joulunaikaan kyläpaikkoihin pikkutuliaisina.