keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Onnellista arkea


Eilen aamulla työmatkalla kuuntelin radiosta, kun lemppari aamuohjelmassani juteltiin siitä, mikä kenetkin tekee onnelliseksi arjessa. Puhuttiin niistä arjen pienistä suurista asioista, teoista jne. jotka saavat ihmisen tuntemaan olonsa hyväksi ja onnelliseksi. Heti autossa tuli mieleen, että tämähän on juuri sitä, mistä blogini otsikkokin kertoo.


Niinpä ajattelin kysellä teiltä lukijoiltani,
mikä teidät saa arjessa hyvälle tuulelle?
Millaisista arjen pienistä suurista asioista te tulette onnellisiksi?


Itselleni näitä arjen iloja on ehdottomasti lasten hymyt. Töissä on välillä hirmuista hulinaa ja meteliä, eikä se juurikaan ole miellyttävää, mutta lasten leikkiessä ja touhutessa heidän kasvoillaan on mahdottoman onnellisia hymyjä. Hymyt saavat metelin ja hälinän katoamaan ympäriltä ja ehkä se onkin se syy, miksi jaksan tehdä töitä lasten parissa ja miksi rakastan työtäni.


Niitä pieniä suuria asioita ei arjen keskellä välttämättä osaa tai ehdi huomaamaan. Mutta minulle sellaisia kuitenkin on miesotuksen kanssa vietetyt hetket kotisohvalla tv:n ääressä tai kiireettömät aamut (joita yleensä järjestän itselleni joka aamu heräämällä tunnin aikaisemmin, mitä olisi tarpeen) tai sauna, ihanan rentouttava ja hiljainen istuminen saunanlauteilla päivän päätteeksi. Myös rakas harrastukseni, kameran kanssa leikkiminen on tällainen onnellistuttava asia, varsinkin silloin kun onnistuu nappaamaan kuvan, joka on samalla rauhallisen pysähtynyt, mutta myös puhutteleva (niinkuin tuo ylin kuva tässä postauksessa).


Maanantaina koin onnellisuuden tunteita tullessani illalla kotiin ja huomatessani miesotuksen tehneen kotitöitä, vaikka ne kuuluvatkin molemmille ja ovat niin tavallisia ja arkisia puuhia, silti on ihanaa, kun huomaa toisen tehneen jotakin. Eniten minua arjessa ja kotona onnellistuttaa se, että en pidä mitään itsestäänselvyytenä, silloin tällaiset pienet suuret asiat (kuten nyt toisen tekemät kotityöt) antavat suunnatonta hyvää oloa ja onnea elämään.

Onnellista arkea sinulle!

2 kommenttia:

  1. Minut saa iloiseksi arki. 37 vuotta kestänyt avioliitto sujuu ihanasti. Ja Mimosa tietenkin ja hänen mummonaan oleminen tekee minut onnelliseksi.

    VastaaPoista
  2. Minut saa onnelliseksi nimenomaan ne arjen pienet hetket kun mitään erityistä ei tapahdu mutta tunnelma on leppoisa ja mukava. Istutaan rauhassa syömässä perheen kanssa, hassutellaan lasten kanssa, ekaluokkalainen lukee lukuläksyjään kun juon päiväkahveja.. kiireetön perhe-elämä. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.