sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kadoksissa olleen inspiksen jälkeen tuotettuja..

Kortteilu inspiraatio oli tuossa jonkin aikaa kadoksissa, mutta jälkikäteen tuotoksia katsellessa tuntuu siltä, että se taisi olla ihan hyvä juttu. Tässäpä teillekin näytille, mitä uudelleen löytynyt inspis on saanut aikaan. Joihinkin olen oikein tyytyväinen ja joillakin näistä olen osallistunut KK-sivuston haasteisiin.


KK:n Pääsiäisarvontaan


Muuten vaan ajankuluksi väkerretty


KK:n toinen Ilmatteeks haaste


Pikkusiskon synttärikortti


KK-haaste #25


Tämäkin muuten vaan tehty

Olikos joku näistä erityisesti sinun mieleesi?

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Magnoliahaaste #49


Toista kertaa sain tehtyä jotain Magnoliahaasteeseen. Tällä kertaa piti tehdä jotain lyijykynällä. Minun kortissa lyijykynää on tuo pikkupaperi jossa lukee pääsiäisiloa. Paperi näytti liian valkoiselta ensin, mutta onneksi tuo lyijykynä leviää sormella pyyhittäessä. Nyt se sulautuu taustaan paremmin.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

P*skarteluhaaste #82 - Inspiroidu kuvasta


P*skiksessa oli tällä kertaa ihana kuva, josta piti hakea inspis korttiin. Innostuin kuvasta heti, siinä kun on niin vahvat kauniit värit. No kortin sain kuitenkin vasta eilen tehtyä, eikä siitä ollenkaan tullut alkuinnostukseni mukainen. Lopputulos on melko karkki, väreineen kaikkineen. Tällä mennään.


maanantai 21. maaliskuuta 2011

Uuteen viikkoon vanhan viikon kuvilla..

Viime maanantaina Possumamma haastoi kuvaamaan yksityiskohtia. Ja pitkän viikon aikana kuvailin mitä milloinkin. Tässä siis mennyt viikko kuvin (ja muutamin sanoin).


Viikkoon mahtui kaikenlaista. Huonojakin uutisia.


Päiväkerhossa askarreltiin possuja, joilla sitten yhdessä leikittiin.


Herkuttomuuteni jatkuu, rusinat ovat hyvä korvike. (Sunnuntai-iltana idolsin aikaan kuitenkin sallin itselle harkkuhetken)


Värittelin leimakuvia valmiiksi. (Muutaman kortinkin tein, mutta niistä myöhemmin).


Tästä hieman muokatusta kuvasta saisi kauniin taulun.


Lauantaina oltiin Helsingissä. Onneksi vain päiväreissulla, ei siellä (enää) pidempään viihtyisikään.

Sellainen viikko siis takana ja uuden olen jo aloittanut keittämällä kahvit pöydälle ja lattialle (kannattaa laittaa pannu paikoilleen). Mitähän kaikkea tämä viikko tuokaan tullessaan.


Iloa uuteen viikkoon!

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Blogini toinen tunnustus

Kiitos Elina tunnustuksesta. Sain tämän tosiaan jo muutama päivä sitten, mutta nyt on aikaa vastailla tunnustuksen mukana tulleisiin kysymyksiin ajatuksella.
1. Milloin aloitit blogisi?

27. toukokuuta 2010 blogini näki päivän valon ja alun epäilyksestäni huolimatta olen jaksanut kirjoitella juttujani jopa n. 140 kertaa.


2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Blogissani olen jakanut askarteluideoita, esitellyt korttejani ja käsitöitäni. Höpötellyt joutavia ja levitellyt kuvia arjen ihmeistä.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna kaikkiin muihin?

En nyt tiedä onko täällä mitään kovin erityistä. Ehkäpä nuo kuvitetut askarteluideat.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Lueskelin Päivänpesän elämää-blogia, josta linkkien yms. kautta löysin muitakin ihania blogeja ja päätin kokeilla kuinka kauan oma innostus blogimaailmassa kestäisi. Sitten vielä piti pohtia jonkin aikaa, olisiko minusta tähän ja kun tarpeeksi olin pohtinut tartuin toimeen.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Alun jälkeen moni asia on muuttunut. Tästä on tullut aikalailla askartelu ja käsityö painoitteinen blogi. Haluaisin ehkä kuitenkin kirjoitella enemmänkin niistä arjen ihmeistä, joista blogin otsikkokin kertoo. Kaiketi niitä tulee sitten, kun taas ehdin pyörimään ja ihmettelemään kameran kanssa.

Sitten tämä pitäisi jakaa eteenpäin. Valinnan vaikeus on suuri, sillä moni blogi tämän ansaitsisi ja monissa blogeissa tämä jo on. Valitsen kuitenkin seuraavat blogit, jotka saavat tämän.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

P*skarteluhaaste #81 - Jotain itse piirrettyä


Tämän viikkoisessa P*skiksessa piti piirtää jotain itse. Olisin tietysti voinut piirtää kuvan korttiin ihan ite, mutta kadoksissa ollut inspis rajoittaa aikalailla "taiteilijaelämää". Päädyin sitten piirtelemään "pallukoita" ja jäljittelemään tuota typykän pitsiä kuviosaksilla leikattuun reunaan. Tuohon pitsiviritelmään olen aika tyytyväinen, muuten kortti on vaan "ihan kiva". Ensimmäistä kertaa koristelin korttia sisältäkin (kuva alla). Tällä mennään haasteeseen, vaikkei lopputulos olekaan ihan parasta minua.


Sitten vielä kuppi kahvia ja sen jälkeen kohti Nastolaa. Pääsen vihdoin tutustumaan uusimpaan sukulaiseeni. Ihana vauvantuoksuinen päivä siis tulossa. (Toivottavasti saan myös tartunnan vauvapöpöistä.)

torstai 10. maaliskuuta 2011

Puput keväthangella


Eilen syntyi päiväkerhossa vaihteeksi askartelu, jonka sai ottaa heti mukaan leikkeihin. Itse kävin muutamaa pupua kuvaamassa ihan hangella, mutta ei tuo kartongi muuten ihan pihaleikkejä kestäisi.


Pupu on leikattu tuplana (pepussa taitos) valkoisesta kartongista ja väliin on liimattu askartelupunoksen puolikkaat käsiksi ja jaloiksi. Liukurit pistelimme lasten itse valitsemasta väristä.


Lopuksi piirrettiin pupulle ilme. Tätä pupua taisi laskeminen hiukan jännittää.


Idean näihin pupuihin sain Taika-lehdestä, mutta koska lehti ei sattunut olemaan mukana piirtelin mallin itse ja taisin hiukan muokatakin sitä.


Lapset saivat heti kokeilla miten pupujen laskut sujuu ja näissä vauhdikkaissa mäkileikeissä sitten menikin melkein puoli tuntia. Todella onnistunut askartelu minusta ja toimii leikissä oikein hyvin.

torstai 3. maaliskuuta 2011

En sitten tullutkaan ruttuiseksi..

..vaikka niin olin siihen valmistautunut ennen juhlapäivää.


Itselleni aina ensimmäinen keväänmerkki on omat syntymäpäivät ja toinen on ehdottomasti tuo aurinko. Tänä aamuna oli aivan pakko kuvata noita kauniita auringonpilkkuja, jotka ihan väkisin tunkivat itsensä sisään keittiön sälekaihtimien raoista. Tänään ostosreissulla ajellessani bongasin myös ensimmäisiä pajunkissoja. Kyllä se kevät sieltä tulee. Ihanaa!


Syntymäpäiviäni en (vielä) juhlinut kovin rankasti. Isosisko perheineen kävi vierailulla jo lauantaina ja vanhempani eilen. Tulevana viikonloppuna on sitten aika juhlistaa vanhenemista ystävien kanssa Vantaalla kisojen yhteydessä, ei tosin silloinkaan kovin rankasti, ettei kisat mene sen vuoksi penkin alle.


Kuten kaikki syntymäpäiväsankarit, minäkin sain lahjoja. Ja mitäpä muuta muumikeräilijä saisi, kuin lisää muumeja. Kokoelmani täydentyi kolmella kulholla, kolmella keittiöpyyhkeellä, peltipurkilla ja uudella Sosuli-mukilla (näistä muumituotteista kuvaa sitten toiste). Ehdottomasti paras lahja syntymäpäivieni aikoihin on kuitenkin ollut sunnuntai-iltana syntynyt siskontyttö.

Valtavasti ONNEA myös näin blogin välityksellä pikkusiskolleni ja hänen miesotuksellensa!

(Pikkuleivät leivottu Sanna-Pauliinan ohjeella)

Herkuton helmikuukin on päättynyt, mutta olen silti päättänyt jatkaa tätä herkutonta elämää vielä jonkin aikaa. Sen verran kivuttomasti tämä on sujunut. Syntymäpäiväjuhlinnan lomassa olen kyllä itselleni muutamia herkkupaloja sallinut. Muutama kilo on saattanut jonnekin kadota, mutta en niistä ole niin kovin tarkkaa kirjaa pitänyt.


Arvonta on suoritettu ja voittaja on...


Arvontaan tuli huikeat 53 osallistujaa ja yhteensä 87 arpaa. Lupasin, että jos arvontaan tulee yli 20 osallistujaa arvon myös lohdutuspalkkinnon. Lukijamääräkin kasvoi arvonnan aikana mukavasti.

Arvonnan suoritin perinteisesti, jokaiselle kirjoitin oikean määrän lappusia, jotka taittelin peltipurkkiin ja sieltä sitten nostin kaksi lipuketta.

Ensimmäisenä purkista nousi lappunen, joka siis voittaa Keväisen sisustussetin.

Lappusessa oli nimi


LEENA

Onnea voittajalle!
Toisena purkista nousi lappunen, joka voittaa kaksi virkattua pääsiäismunaa.

Lappusessa luki nimi


RITVA

Onnea sinullekin!


Laittakaapas osoitetietoja sähköpostiini tellihani (at) hotmail . com (poista välit ja korvaa (at) @ merkillä), niin saan palkinnot Posti-Paten matkaan.Kiitos teille kaikille osallistumisesta ja onnitteluista!

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Arvonta on nyt päättynyt


Arvonta aika on päättynyt ja voittajan julkistan huomenna.

Voittaja tulee saamaan palkinnoksi kuvan keväisen sisustussetin.
-Pieni liina, n.40cmx40cm tyynynpäällisen ja kaksi pientä sisustussydäntä, kankaat tuotteissa on vanhasta pöytäliinasta (paitsi tuo valkoinen on ihan uutta).

Koska osallistujia on ollut aivan hurja määrä, arvon lohdutuspalkinnon, jonka voittaja tulee saamaan kaksi virkattua pääsiäismunaa.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

P*skarteluhaaste #79 - Harmaa ja yksi muu väri


Tämän viikon p*skiksessa piti tehdä kortti, jossa on harmaata ja vain yhtä muuta väriä. Olin jo pidempään ajatellut harmaata korttia, mutta tästä ei nyt sitten tullut ollenkaan sellainen kuin ajatuksissa. Tästä tuli oikeastaan aikapaljon itseni näköinen.


Nukkuva pöllö on leimattu kirjekuoren sisältä löytyneeseen pintaan. Kaikki käytetyt leikkurit (myös sakset) on fiskarssin. Niin ja nuo siniset pienet pisteet, ne ovat oikeasti jotain vaatteisiin kiinnisilitettäviä koristeita. Löysin ne kirppikseltä parillakymmenellä sentillä ja ajattelin kokeilla miltä ne näyttää korteissa. Ihan hyvin toimii mielestäni. Samassa paketissa oli kolmea väriä ja muutamia tähtiäkin.


Kuvaus assistentti ja kortteilu makutuomari tutki kortin tarkkaan ja asetteli sitä kesken kuvauksen parempaan asentoon...


... noin. Nyt se on hyvä!


Tällä mennään siis tämän viikkoiseen haasteeseen.