lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa vappua


Miten teillä vietetään vappua? Meillä sen viettämiseen ei liity mitään tavallisesta viikonlopusta poikkeavaa, ihan kahdestaan kotosalla, hyvää ruokaa ja herkkuja, ehkäpä jokin elokuva.

Huomenissa ajattelin vähän (kevät)siivouspäivää pitää, jos vaikka vallattomina juoksevat villakoirat saisivat kyytiä ja takapiha haravanheiluttajan. Saa nähdä, voihan toki olla, että vietän vain leppoisaa vapaapäivää sohvalla Ratulatallenteita katsellen ja haaveillen.


Eilisten kuninkaallisten häiden innoittamana askartelimme erään ekaluokkalaisen tytön kanssa kauniin hääonnittelukortin. Hän sai sen viedä kotiin ja minä kuvallisen muiston tuotoksestamme. Vaaleanpunainen taustapaperi on ihan tavallinen kartonki, joka on rypistelty kosteana.

Tällä kuvalla tahdon toivottaa omille vanhemmilleni
oikein ihanaa 33- vuotis hääpäivää.
Olette rakkaita!

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Aurinkoista "tilipäivää"!Tässä muutama viikko sitten kysyin lapsilta, että "Mikäs päivä tulee torstain jälkeen?". Siihen eräs n. 4 vuotias poika vastasi kovin innokkaasti "TILIPÄIVÄ". Kyllä siinä oli tädillä naurussa pitelemistä.

Siispä oikein hyvää "tilipäivää" teille kaikille ja mukavan rauhallista vappuviikonloppua.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Mitäs minulle kuuluu??


Muutama viikko hiljaiseloa blogissa. MIKSI?

No. . . Tässä on taan ollut kaiken näköistä, eikä niistä vähäisimpänä ole kevätväsymys, mutta eiköhän se ala olla selätetty, sen verran ihanasti tuo aurinko paistaa ja lämmittää. Olen kuitenkin käynyt silloin tällöin katsomassa kuinka blogini (ja teidän muiden blogit) voi ja olen saanut huomata, että kävijälaskuri elelee ihan omaa elämäänsä, vaikka itse en ole blogiin mitään kirjoitellutkaan.

Keväänmerkkejä olen koittanut bongailla kameran linssinkin läpi (ohessa muutamat otokset) ja lupaavasti alkaa näyttää siltä, että kesä kärpäsineen ja muine surisijoineen alkaa olemaan lähellä.


Muutoin elämään ja blogin hiljaisuuteen on vaikuttanut työt ja tikkailut (mies on ihan hyvin pärjännytkin viime aikoina). Askartelut ja käsityöt on viime aikoina olleet aika vähäisiä, ei vaan taas oikein meinaa saada mitään aikaiseksi. Jospa se tästä, kun tikkakausi alkaa kääntymään kesätauolle ja töitäkin on jäljellä enää 6 ja puoli viikkoa ennen kesäloman ensimmäistä jaksoa.


Lämmintä ja aurinkoista viikkoa teille lukijani!

Kastekortti pienelle kummitytölle


Pieni kummityttöni sai eilen nimen ja tein hänelle tälläisen kortin. Korttia tehdessä ensimmäistä kertaa oli sellainen olo, että "nyt täytyy onnistua täydellisesti". No.. kortti on omasta mielestäni yksi onnistuneimpia tekemistäni. Ja ainakin se taas juhlissa muutaman ihailevan kommentin sai.


Tein kukat korttiin ihan itse.. no siltä ne taitaa näyttääkin.


Pääsiäisen askarteluja


Olisi nämä pääsiäisideat tietysti voinut jakaa paljon aiemmin, niin että niistä olisi joku voinut hyötyä jo tänä pääsiäisenä. Mutta aika ja oma jaksamus eivät ole antaneet periksi. Laitan nämä nyt vain pelkkinä kuvina, katsotaan jos joku päivä intoutuisin kirjoittamaan jotain muutakin näistä.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevään laululintuset


Nämä lintuset "syntyivät" jo aikaa sitten, olen vain ollut laiska lisäämään niitä tänne. Tässä askartelussa tarvittiin kertakäyttölautasta, sanomalehteä, piipunrassia, nappeja, paljetteja ja vahavärejä (lankaa ja neula roikkutusnarua varten). Niin ja nitojaa ja liimaa osien kiinnitykseen.

Lapset saivat värittää lautasen haluamansa väriseksi ja halutessaan koristaa sitä paljeteilla. Nokan sai laittaa miten halusi, kuten kuvista näkyy, toinen nokkii ja toinen laulaa. Pyrstössä harjoiteltiin suoraan leikkaamista ilman viivoja ja sitten rullattiin "sulat" kiharoiksi. Pyrstö oli alkuunsa aika vaikea, mutta onneksi tuo sanomalehtipaperi on halpaa materiaalia, niin harjoitteluun sain käyttää monta liuskaa. Nitomisessa meillä oli aikuiset apuna.


perjantai 8. huhtikuuta 2011

Yli 10000 kävijääSuuren suuri kiitos teille kaikille, jotka olette blogissani käyneet.

Tämä on uskomaton lukema. Toukokuussa tulee vasta vuosi täyteen ja nyt jo kävijälaskuri raksuttaa viisi numeroisena.

Suoraan sanottuna en olisi aloittaessa tätä uskonut. Olen aikalailla sanaton.

KIITOS!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Magnoliahaaste #51


Mankkuhaasteessa oli niin ihana luonnos (alla), että oli aivan pakko osallistua. Tällä kertaa tein kortin ihan tuohon normaaliin postikorttikokoon.


Kortin värejä on tänään innoittanut tuo ihana kevätaurinko, josta sairaslomalainen voi nauttia vain ikkunan läpi. Ja taas on pakko muistuttaa, etten liiemmin pidä tuosta keltaisesta väristä. Vai onkohan sittenkin niin, että tuo väri on tulossa yhdeksi suosikeistani.


Leimasin tekstin ruskealla suoraan taustapaperille, kun en halunnut siitä liian päälle käyvää.


Mielestäni tämä on yksi onnistuneimmistä korteista, joita olen piiiiitkään aikaan tehnyt. Toivottavasti joku muukin siitä pitää.


P*skarteluhaaste #84 - Bingo


P*skiksessa bingoillaan ja minun rivini on VIOLETTI-MUSTA-SININEN. Melkoisen poikamaiset värit valitsin, enkä ole tainnut aiemmin tehdäkään näin poikamaista korttia. Ensimmäistä kertaa tein kortin valitsemalla ensin paperit ja koristeet ja vasta sitten kuvan (ja kuvankin värittelin sitten papereiden värisävyjen mukaisesti). Taisin hiukan innostua tuon nitojan kanssa koristeita kiinnitellessä, noh.. ainakin on tarpeeksi retee kortti jollekin poikalapselle.