torstai 13. syyskuuta 2012

Omppuja ja Picasaharjoituksia..


Milloinkohan sitä oppisi tuota Picasaa oikeasti käyttämään. Tämän postauksen syyskuvat ovat tämän päiväiseltä omppuvarkaus-retkeltäni (ihan luvalla kävin hakemassa korillisen piirakka omppuja).Niin se taitaa olla syksy.. 


Mitenkähän Picasassa saisi toistuvan vesileimatekstin kaikkiin verkkoalbumiin ladattuihin kuviin ja miten kummassa tuon kuvan päälle kirjoitetun tekstin saa pysymään siinä mihin sen laittaa. Ja saako tuon ruudun jotenkin pois kuvien takaa.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sarin samat materiaalit, kuva + teksti, 5/4


Sarin rinkula lähti toiselle kierrokselle ja nyt koitamme pitää lähetysjärjestyksen kuosissa. Elikkäs viidennet materiaalit tulivat Noralta. Kuoren avattuani ihmettelin, kun ei materiaalien joukossa ollut kuvaa ollenkaan, mutta ajattelin, että niinhän nämä ringit menee, että tehdään kortti siitä mitä annetaan. Toisten kortteja kurkkiessani huomasinkin, että muilla oli ihana tirpunen leimattuna, miun kuoresta kaveri oli vaan lentänyt jo johonkin lämmittelemään. No Nora kyllä lähetti minulle kuvat jälkikäteen (kiitos käytän ne johonkin toiseen), mutta ehdin kortin tehdä jo ilman kuvaa, eikä se näinkään ole hassumpi. Papereita kuoressa oli ihanan paljon, jopa viisi erilaista ja halusin ne kaikki korttiin, niinpä napsuttelin uudella leikkurillani papereihin nätit reunat. Yhden paperin jätin ylhäältä auki ja väkertellin sinne sitten tuommoisen tagin. 


Outi oli tehnyt materiaaleista aivan ihanan kortin, jollaista on jossain vaiheessa ihan pakko kokeilla.

Keskiviikon kotoilut..

Näin voi käydä kun neuloosi valtaa koko talon. Sininen lanka olisi kovasti tahtonut mukaan vaaleanpuna-valkoiseen kirjoneulesukkaan.

Tämä sateinen keskiviikko kuluu kotonassa neuloosin vallassa. 


Ja kas, mammanpoikakin on löytänyt leppoisan tavan viettää aikaa. (On jo muutaman päivän nukkunut tuossa samaisessa laatikossa)Niin se neuloosi, nämä kaksi ovat olleet tänään työn alla.Suklaakakunkin leivoin ihan muuten vaan sadepäivän piristykseksi. (No oikeasti leivoin kakun jo eilen ja kuorrutin tänään)


Noniin.. ne ovat valmiit. Elämäni ensimmäiset (ja viimeiset) kirjoneulesukat.Ainiin joulukalenterissani olisi vielä vapaita luukkuja. 

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Joulukalenteri 2012


Viime vuonna joulukalenterini osoittautui niin ihanaksi, että tänä vuonna on ihan pakko saada kalenteri. Olen tässä jo itse ehtinyt muutamasta kalenterista luukkuja varaamaan.


Homma siis toimii siten, että kommentilla varaat itsellesi luukun (tai muutaman) ja laitat sähköpostia osoitteeseen tellihani @ hotmail . com (huom. poista välit). Sen jälkeen saat minulta osoitteen, johon voit postittaa "luukut" 28.11.2012 mennessä. Merkitsethän luukkusi kyseisen päivän numerolla, jotta tiedän milloin sen saa aukaista. Kerrothan, jos sinulla tai lapsellasi on tällainen kalenteri, jotta voin tulla varaamaan luukun taikka kaksi.


Luukuista toivoisin löytäväni jotain korttiaskarteluun sopivaa (olen kovasti tykästynyt "samat materiaalit" rinkeihin, joten olisi kiva myös saada ns. jouluhaaste ja löytää jostakin luukusta materiaalit yhteen korttiin) tai sitten jotakin jouluista pientä koristetta. Olen myös aika innokas neuloja ja virkkuukoukun heiluttelija, joten sen suuntaisetkin yllätykset olisivat miellyttäviä. Itsetehty on aina ihanaa ja antajansa näköistä, mutta minulle kelpaa myös kierrätetty (eli voit ihan hyvin kaivella omia joulukoristevarastojasi ja ottaa jonkun luukun sisällön sieltä). Herkkuja en niinkään haluaisi, tosin jonain aamuna olisi mukava saada vaikka rusinoita tai manteleita glögin (josta pidän kovasti) sekaan. Tykkään kovasti mm. muumeista ja sukista (jalan koko 38). Muista luukkua miettiessäsi, että tärkeintä on antamisen ilo, ei niinkään "lahjan" arvo ja että nämä luetellut ovat vain esimerkkejä.


Katso alta vapaat luukut ja varatuista saattaa löytyä linkkejä muiden kalentereihin.

1. Siina (saapunut)
2. Annaba (saapunut)
3. Paula (saapunut)
4. Kikka ("saapunut")
5.  Pikku-peikko (saapunut)
6. Remunen ("saapunut")
7. Annaba (saapunut)
8. Siina (saapunut)
9. Zirkonella (saapunut)
10. Pikku-peikko (saapunut)
11. Sanna  ("saapunut")
12. Teea.K (saapunut)
13. Remunen ("saapunut")
14. Kikka ("saapunut")
15. miukula (saapunut)
16. Lorainne (saapunut)
17. Paula (saapunut)
18. Zirkonella (saapunut)
19. Sanna ("saapunut")
20. Pikku-peikko (saapunut)
21. Teea.K (saapunut)
22. Lorainne (saapunut)
23. Teea.K (saapunut)
24. miukula (saapunut)