tiistai 18. kesäkuuta 2013

Loma-arkea

Sämpylöitä rouheisesta sämpyläjauhosta. 

Kyllä lomailu on sitten ihanaa, kun voi ajan kanssa harrastaa tuolla keittiössäkin yhtä lempipuuhistani. Olen tässä opetellut ja kokeillut ihan uusiakin juttuja ja ajattelin jakaa teidän kanssanne muutaman reseptin. Ensimmäisen reseptin sain keväällä siskoltani, toinen resepti piti etsiä netistä jäätelöstä ylijääneiden munanvalkuaisten "tuhoamiseksi" ja kolmas on ihan perus leipäresepti, jossa minulle oli uutta vain vuokassa paistaminen.

***


Kotijäätelö


6 keltuaista
6rkl sokeria
6dl kuohukermaa
2tl vaniljasokeria
Makuaineeksi esim. marjasurvosta, pähkinärouhetta, mariannerouhetta tms. 
(Minä laitoin makuaineeksi reilun puoli desiä salmiakki-mixeriä.)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma eri astiassa.

Sekoita makuaineet keltuaisvaahtoon ja sen jälkeen sekoita vaahdot keskenään.

Jaa vaahtoseos pakastuksen kestäviin astioihin ja pakasta. 


Ei ollenkaan vaikeaa.


Juustopallerot


Juustopalleroiden ohjeen löydät täältä.



Vehnäinen vuokaleipä


2,5dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1tl sokeria
1tl suolaa
n.5-6dl vehnäjauhoja
1/4dl öljyä

Tee taikina kuten muutkin leipä-/sämpylätaikinat, mutta jätä taikina pehmeäksi. Siirrä taikina kulhosta leipävuokaan ja kohota reipas puolituntia.

Paista leipää 200 asteessa n. 15 minuuttia, alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä n. 20 minuuttia.

Anna leivän seistä hetki vuoassa ennen leikkaamista.

(Jos teet taikinan kaksinkertaisena jaa se kahteen vuokaan.)


***

Nyt tässä mietin, että mikähän olisi seuraava kokeilu. Taidanpa miettiessä tekaista uuden leivän, tuo eilinen, kun on jo lähes loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.