keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Viime joulun viimeinen joululahja


Tämä kolmas tekemäni Revontuli-huivi on viime joulun viimeinen lahja. Ihan en jouluksi ehtinyt kaikkia lupaamiani neuletöitä tehdä, niinpä tämä isosiskolle menevä huivi sai ihan vapaasti jäädä odottelemaan parempaa aikaa. Lankana huivissa on Novitan Polku värinään Porkkana. Tämä on kyllä omista revontulistani parhaiten onnistunut ja isännän mielestä parhaan värinen. Kokoa tälle huiville tuli n. 200x90cm, puikkoina oli metrin mittaiset vitosen kokoiset pyöröt.


Tämä on nyt viides tänä vuonna valmistunut neuletyö. Tavoitteeni tälle vuodelle on 50 valmista työtä. Niin että voin vuoden lopussa todeta tehneeni lähes joka viikko yhden työn. Alku on hyvä, saa nähä kuin käy.

Ihan eka skräppäys..


Askartelupirtin jälkeen lupasin esitellä teille paremmin tämän Emmon alkeiskurssilla tekemäni tuotoksen. (linkissä on muuten muutama kuva meidän kurssilta ja niistä voi tarkka silmäinen bongata myös minut). 

Kuvaksi tähän ensimmäiseeni valitsin pitkään askarteluhuoneen hyllyssä pyörineen ja reunoistaan jo hiukan nuhjaantuneen kuvan minusta ja pikkusiskostani.


Tekstiä tälle "sivulle" ei tullut paljoa. 


Kuvan kulmasta lähtevään teippiin kirjoitin kuvan otto ajan ja paikan.


Kaikki työn materiaalit kuuluivat kurssin hintaan, joten niiden valmistajasta tai hankinta paikasta minulla ei ole tietoa. 

Niin, tämä oli ensimmäiseni, luultavasti ei viimeiseni. ;)

tiistai 29. tammikuuta 2013

Mega-rinki 2


Mega-ringin toisena aiheena oli tuparit. 


Ja tällaisen kortin matskuista sain aikaan. Onnistuin suttailemaan toisen leimakuvan ja tämän toisen väritys ei ollenkaan miellytä omaa silmää. Arh.. Taitaa olla oma luovuus todella ruosteessa.


Ringissähän on tarkoituksena keräillä ylimääräiset matskut talteen ja tehdä niistä vielä jotain ringin päätteeksi. Tästäkin kortista jäi jotain varastoon.

lauantai 26. tammikuuta 2013

Mega-rinki 1

KK-sivustolla käynnistyi uusi Megakokoinen samatmatskut rinki, jossa osallistujia on mukana 8 ja rinki pyörii siis 8 viikkoa.


Ensimmäiset matskut ehtivät maata jonkin aikaa pöydälläni, kun en vaan saanut niistä otetta. Olisiko ollut värimaailma sitten niin vieras, tai sitten en vaan osaa noita parane pian-kortteja tehdä. Leimakuva oli kyllä ihana ja tykkäsin sen värittämisestä kovasti.


Sain materiaaleista aikaseksi tagin. Tekstin jouduin korvaamaan Dymolla, koska onnistuin tuhoamaan Lindan lähettämän leimatun version.

Toisetkin ringin matskut odottavat pöydällä, niihin on jo ajatuksia, aloittaminen vaan taas tökkii.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Terkkuja Askartelupirtiltä

Mukava ja innostava viikonloppu Askartelupirtissä Tanpereella Hotelli Pinjassa on takana ja esittelen teille viikonlopun tuotoksia. Näiden kuvien myötä voin todeta askarteluvuoden 2013 käynnistyneen. Tänä vuonna teen oman näköisiäni kortteja, kokeilen uusia juttuja ja lupaan ehkä hiukan vähän pikkuisen skräpätäkkin.


Ensimmäisessä kuvassa pikkuinen pala ihka ensimmäisestä skräppäyksestäni. Osallistuin Pirtin lauantaina Emmon järjestämälle alkeiskurssille. Esittelen tämän ensimmäisen leiskani (vai mikä se oli) hiukan paremmin ihan omassa postauksessa. 


Kurssin lisäksi lauantaipäivä kului höpötellessä ja toisten hommia katsellessa. Yhden kortin sain siinä sivussa tehtyä. Tuon kenkäleimasimen ostin loppuvuodesta eräältä askartelukirppikseltä. 


Puuhikselta lainasin korttiin ihanaa kengänjälki-leimasinta. 


Sunnuntai oli minulle tuotteliaampi päivä. Alkuun lainasin Puuhikselta tätä aivan ihanaa Kissa-leimasinta ja niinhän siinä kävi, että rakastuin tähän suloiseen mirriin niin paljon, että oli aivan pakko käydä kaivelemassa Paperilohikäärmeen myyntipöytää ja ostaa mirri myös itselle.


Samalla kissakuvalla syntyi muitakin kortteja. Tähän sain Päpsyltä tuota mustaa tekstiteippiä. Tähän korttiin Päpsy myös valitsi taustapaperin. 


Tämän kortin Pöllö on myös Puuhikselta lainattu.


Gorjuss-kortti sai alkunsa tuosta Anun putiikista ostetusta sienipaperista.


Lammaskorttiin hain täsmäostona Bellesiltä tuon viikonpäiväteipin.


Loppuun vielä yksi mirrikortti, tai sen alku. Tätä täytyy vielä vähän jatkaa.

Jotakin tuikitarpeellista tuli hankittua myös Heinikan laatikoista, mm. haaraniittejä (niitähän ei voi olla liikaa).

Vuoden ensimmäisiä kortteja


Tämän vuoden alku on pääasiassa kulunut töiden lisäksi puikkoja heilutellen. Muutaman kortin olin ennen tätä viikonloppua saanut aikaiseksi. Nämä kortit on tehty joulukalenterin 12. ja 13. luukuista tulleista materiaaleista. 


Tänä viikonloppuna käynnistin tämän vuoden askarteluni hyvässä seurassa Tampereella, mutta siitä myöhemmin lisää (kunhan saan kaikki ekat kerrat ja rakastumiset setvittyä postaukseksi asti).

maanantai 14. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäiset


Kuvassa syy jonkinlaiseen blogihiljaisuuteen näin vuoden alkumetreillä. Töiden aloittaminen joulutauon jälkeen ja tämä sukkatilaus ovat vieneet voimia ja aikaa. Sukka tilaus oli kylläkin oikein mukava. Väreistä sain melkolailla vapaat kädet, vain ruskea oli kielletty. Varrellakaan ei saanut olla hirveästi mittaa. Näitä on nyt sitten nitkuteltu iltaisin telkkua katsellessa, ihanaa tehdä välillä ihan perus sukkia.

1. Lankana Ville ja 7-veljestä

4. Lankana vanhat 7-veljestä jämät

3. Lankana 7-veljestä Peippo ja harmaa Ville

2. Lankana 7-veljestä Papukaija ja jämäkerä tuota turkoosia.
Nämä miesotus nimesi karkkisukiksi.


Ensimmäistä kertaa kokeilin (ja onnistuinkin) tehdä ristiin vahvistetun kantapään. Mukava joskus vähän jotain itselle uutta kokeilla. Nuo ensimmäiset sukat ovat ehdottomasti oma suosikkini, ne voisin jättää itsellenikin.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Tervetuloa vuosi 2013


Viimevuoden viimeinen askartelutuotos, tämän vuoden ensimmäisessä postauksessa. Ja tällä osallistun ensimmäistä kertaa tänä vuonna Magnoliahaasteeseen, jossa piti joko tehdä tai tuunata kalenteri tai muistikirja. Minulla on jo vuosia ollut tapana tuunata oma töistä saatu kalenterini, jotta erottaisin sen paremmin työkokouksissa. Tämä vuosi 2013 mennään nyt tällä mankkuneidin näyttämällä tavalla. 


Meillä vuosi vaihtui hyvin rauhallisesti, mielessäni tein muutaman lupauksen tulevalle vuodelle, en toki mitään viime vuoden kaltaista itseni kidutusta (viime vuonnahan olin uudenvuodenlupauksen vuoksi 7 kuukautta herkkulakossa), mutta hiukan samoilla linjoilla mennään (ja loppu vuodesta toivottavasti timmimmillä linjoilla). 

Uusi vuosi tuskin tulee tuomaan blogiin mitään muutoksia, näillä mennään ja mitään ressiä bloggaamisesta ei edelleenkään oteta. Toivottavasti jaksat pysyä lukijanani ja silloin tällöin kommentoida jotakin.

Ps. Pienen uudenvuodenlupauksen teen teillekin, muutaman arvonnan olen jo suunnitellut pitäväni tänä vuonna, mutta ne vaativat hiukan valmisteluja palkinnothan aina ovat pääosin itsetekemiäni ;)