lauantai 2. heinäkuuta 2016

Missä se onni piileskelee?


Jokaisella meillä kai on unelma onnellisuudesta ja oma mielipide siitä, mitä se onni ja onnellisuus omassa elämässä on.

Itse olen pohtinut asiaa jo muutaman vuoden. Vaikka varmasti olenkin hetkittäin elämässäni ollut onnellinen tai ainakin kuvitellut vallitsevan tunteen olevan nimeltään onnellisuus (tähän väliin on pakko sanoa, että minulla on oikeasti ollut hyvä ja onnellinen lapsuus, aivan normaalissa ehjässä ja turvallisessa perheessä), en silti oikeastaan osaa sanoa, mitä on olla onnellinen. Facebookista bongasin joku aika sitten kuvan jossa luki, että "onnellisuus on sitä ettei v****a ihan joka päivä". No, niin no, varmasti sitäkin. 

Kuvittelisin, että onnellisuus on jotain sellaista, josta tulee hyvä olo. Hetki, jonka ei haluaisi loppuvan, paikka josta ei haluaisi pois.

Latasin tähän muutaman Instagramissa julkaisemani kuvan, joista minulle tulee mieleen onni.


***ONNI ON..


..pitkospuut ja pitkä kiireetön kävely luonnossa. Se on sitä, kun on aikaa kuunnella hiljaisuutta, haistella ilmaa, nähdä luonnon kauneus ja tuntea tuulen tuiverrus hiuksissa ja auringon säteet kasvoilla. (ja kun tähän lisää hyvän ystävän ja tusinan verran geokätköjä tulee hetkestä täydellinen)..huomata kauneus toisissa ihmisissä ja heidän teoissaan. Se on sitä, kun aamulla bussiin noustessa näkee jonkun aivan vieraan ihmisen hymyilevät kasvot tai puhelimen piipatessa lukee kummilapsen lähettämän viestin.


..ystävyys. Se on sitä, kun voi neuloa ystävälle jotakin tarpeellista, kuunnella toisen iloja ja suruja, olla läsnä, nauraa yhdessä. Se on se turvallisuuden tunne, kun voi ystävän seurassa olla täysin oma itsensä, ilman minkäänlaista suojakuorta. 


..loistava työpaikka ja työyhteisö. Se on sitä, kun saa tehdä työtä, jota todella rakastaa. 

***

Kyllä, minun elämässäni on paljon onnellisia asioita ja paljon onnea. Ehkä jonain päivänä osaan sanoa olevani onnellinen, ehkä jo piankin. 

Toivon niin..Mitä tapahtui mamman pojalle.. 
Peto nukkui pois pääsiäisen aikoihin. Viimeisin epilepsiakohtaus vei pienen kissan voimat ja pieni sydän hiljeni.
Ikävä on edelleen valtava1 kommentti:

  1. Onnellisuus on pieniä asioita, niitä itsestään selvyytenäkin pidettyjä. Onnellisuus on yleinen hyvä olo, stressittömyys, ilo. Saippuakuplat kissojen leikissä tai niin hyvä ruoka, että otanpa lisää. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit lukaisemassa höpinöitäni.